Spanning en romantiek in de avonturenroman ‘Kobuk’

03 juli 2007 08:00

ALMERE - “Ik had al heel lang een fantasie in mijn hoofd. Die moest eruit, en zo’n twee jaar geleden ben ik dan uiteindelijk begonnen aan mijn boek”, zegt de Almeerse schrijver Jorge Madera. ‘Kobuk’ is het resultaat. Het debuut van de Almeerder ligt inmiddels in de winkel via uitgeverij Ellessy.


“Kobuk is een spannende avonturenroman. Het verhaal gaat over het zestienjarige meisje Sarah die met haar ouders de Kariboe-trek gaat bestuderen in Alaska. Wanneer ze daar aankomen, vindt er een vreselijk drama plaats: haar ouders worden slachtoffer van een vreselijke roofmoord. Het is een spannend boek met een vleugje romantiek.”
Madera schreef het boek na werktijd, als hobby. “Als iedereen naar bed was, ging ik schrijven, dagen achter elkaar. Ik had toen ik begon nog geen idee waar het verhaal naartoe zou gaan. Naarmate ik verder schreef, ging het verhaal een heel andere richting op. Op een gegeven moment zat ik vast in het verhaal, kon er geen eind aan maken. Tot ik op internet iets tegenkwam dat mijn gedachten prikkelde. Toen rolden de hoofdstukken op papier.” Madera heeft het boek naar verschillende uitgeverijen gestuurd. Uiteindelijk ging uitgeverij Ellessy met hem in zee. Daarna moest er nog veel aan geschaafd worden. “Het schrijven blijft voor mij een hobby, het is echt mijn vak niet. Schrijven is een worsteling. Maar ik vind het heel leuk om te doen en tot nu toe heb ik veel positieve reacties gehad. Zelf ben ik razend enthousiast: het verhaal is goed, het leest lekker weg en er zit een onverwachte wending in het verhaal, wat het heel spannend maakt. Verder zit er voldoende romantiek in, je kunt wel zeggen dat het een echt vrouwenboek is. Maar tot nu toe waren alle reacties positief, en ik hoop dat de andere lezers het net zo leuk vinden!”