Special Bite plaatst restaurant Het Veerhuys op nummer 1 van Flevoland

14 november 2009 08:00

HAVEN - Het gerenommeerde culinaire magazine Special Bite heeft Restaurant het Veerhuys uit Almere Haven deze week benoemd tot de nummer 1 van Flevoland. Ondanks dat Het Veerhuys pas deze zomer haar deuren heeft geopend, heeft zij nu al de toppositie van Flevoland veroverd, boven restaurant Sonoy in Emmeloord van voormalig sterrenkok Paul van Staveren.


Eerdere loftuitingen over het Veerhuys waren al overweldigend. Drie T'tjes in de Telegraaf, prachtige recensies in het AD en de Volkskrant en 14 punten bij Gault Millau zijn hier nog maar een greep uit. Natuurlijk waren de verwachtingen vooraf hoog gespannen met de voormalige sous chefs van de sterrenrestaurants De Librije*** en Ciel Blue(Okura)** achter de kachel. Gastheer Thijs Rijsbergen heeft deze verwachtingen in korte tijd met zijn team ook daadwerkelijk weten in te vullen.
"Sterallures en mooie recensies zijn een prachtige stimulans, waar we met volle teugen van genieten. Ons primaire doel blijft echter dat iedere gast met een ultiem belevingsgevoel afscheid van ons neemt, vandaag maar ook in de toekomst iedere dag weer opnieuw". Deze uitspraak van Thijs Rijsbergen geeft aan dat de Flevolandse nuchterheid hem niet vreemd is en met beide benen op de grond houdt.
Binnenkort gaan we uitgebreid praten met de eigenaren (Rob Pot en Thijs Rijsbergen) van dit aanspraakmakende restaurant waarbij we dieper in zullen gaan op de achtergronden. Natuurlijk zullen we ook de jonge chef koks Bobby Rust en Dennis Huwaë aan de tand gaan voelen.