Speciale ontheffing van Staatsbosbeheer en Flevolandschap voor offroad-parcoursAlmere DEZE WEEK MTB Clas

08 februari 2012 06:00

POORT – Nog een aantal weken trainen en de benen warmfietsen voor de ‘Almere DEZE WEEK MTB Classic’, want zondag 25 maart is deze toertocht voor mountainbikers door de groene gebieden van Almere.


Het is de derde keer dat Fiets Race & Toer Club Almere (FRTCA) en Almere DEZE WEEK deze tocht organiseren. Het startpunt is bij het Topsportcentrum aan de Pierre de Coubertinlaan 7 in Almere Poort. Er kunnen twee verschillende afstanden worden gereden: 25 en 40 kilometer. Er is een uitdagende route die gaat door bossen, over het strand en is helemaal uitgezet, zodat iedereen de route in eigen tempo kan rijden.
In samenwerking met terreinbeheer van Staatsbosbeheer en Flevolandschap is er speciaal ontheffing verleend, waardoor het meeste van de route ‘off the road’ kan worden gereden.

Win een Giant MTB!

De starttijd is van 9.00 tot 10.00 uur. Onderweg is er een verzorgingspost voor een krentenbol en/of warme bouillon en aan de finish is er voor alle deelnemers erwtensoep in het Topsportcentrum. De finishlocatie sluit om 14.00 uur.
Voor deelname is het inschrijfgeld 5 euro. NTFU en KNWU-leden krijgen 1 euro korting. Voor jeugd tot en met 14 jaar is het gratis onder begeleiding. Onder deelnemers die vooraf inschrijven wordt een Giant MTB-fiets verloot, beschikbaar gesteld door Jan Wisse uit Almere Haven. Inschrijven is mogelijk via www.almeredezeweek.nl en via www.frtcalmere.nl. Op de dag zelf kan het bij de startlocatie.
Bij de organisatie staat veiligheid altijd hoog in het vaandel. Daarom is het dragen van een valhelm verplicht.