Speciale oorkonde voor gehakt Keurslager Bertelsmann

07 april 2010 07:00

BUITEN CENTRUM - Keurslager Bertelsmann aan Zuideinde 1 in Almere Buiten heeft de Oorkonde Rundergehakt gekregen voor de kwaliteit, versheid en hygiëne van zijn gehakt. Willem Bertelsmann is trots: "Het gehakt werd op een onaangekondigd moment gekeurd en beoordeeld met het cijfer 10!" Dit verbluffende resultaat leverde Keurslager Bertelsmann de speciale oorkonde op.


Het onafhankelijke kwaliteitsbewakingbureau (KBBL) onderzocht het gehakt op kwaliteit, versheid en hygiëne. Keurslager Willem Bertelsmann is zeer tevreden met de beoordeling van zijn ambachtelijke product. "Gehakt is één van de meest populaire vleesproducten in Nederland. Ik ben heel trots dat mijn gehakt, het gehakt van De Beste Winkelketen van 2009, zo goed beoordeeld is." Naast de rapportkeuring voor het rundergehakt, heeft Keurslager Bertelsmann uit Buiten Centrum ook een zeer positieve beoordeling ontvangen over de zuurkoolstamppot en de kipfilet. Willem Bertelsmann: "Mijn zoon Connor houdt alles perfect bij qua hygiënevoorschriften en bewaakt het hele proces met de computer. Voor de kipfilet kregen wij als rapportcijfer een 9,9."
Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de Keurslagerorganisatie. Om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de Beste Winkelketen van 2009 te kunnen waarborgen en te handhaven worden de 550 Keurslager-leden diverse malen per jaar onverwacht gekeurd.
De keuring van het gehakt maakt overigens deel uit van de jaarlijkse Hygiënekeuring. Deze score bepaalt samen met de resultaten van de formulekeuring - of Keurslager Bertelsmann zich weer een jaar lang 'Keurslager' mag noemen.