Speciale schuimparty voor tieners

02 september 2009 07:00

MUZIEKWIJK - Ook voor kinderen van 10 tot 15 jaar zijn er speciale feestjes in Almere. Zaterdag 5 september is er een schuimparty in buurthuis De Bazuin aan de Luitstraat 1 in Muziekwijk. De party duurt van 19.00 tot 23.00 uur.


De schuimparty is het eerste feest na de zomer in de serie tienerdisco's bij De Bazuin. Een groep van zestien vrijwilligers organiseert al vijftien jaar om de twee weken (op de even weeknummers) een disco voor alle kinderen en tieners tussen de 10 en 15 jaar. Vrijwilliger bij de tienerdisco's Krijn Schouten: "Gemiddeld bezoeken tussen de 150 en 250 kinderen een disco. Maar meerdere keren hebben we zo'n vijftig kinderen naar huis moeten sturen omdat het gewoon vol was! Het is ongelofelijk hoeveel kinderen er op deze feesten af komen."
De vrijwilligers doen er dan ook alles aan om leuke tienerdisco's te organiseren, volgens elke keer een ander thema. "We hebben komend jaar zes evenementen met een bijzonder thema, zoals nu de schuimparty maar ook een bling-bling-party en een roze-wit-party. Zo zoeken we naar de beste invulling van deze feesten. En om het voor iedereen toegankelijk te houden, kost het niet veel." Kinderen kunnen op de disco's bij een snoepkarretje voor 5 cent een snoepje kopen. Ook staat er een standje voor slush, suikerspinnen en popcorn en de kinderen betalen maar 1 euro per drankje in plaats van de buurthuisprijs, 1,40 euro.
Krijn: "Aan het eind van de rit komt alles terug bij de kinderen, van de inkomsten organiseren we dus weer andere leuke feesten. Want we krijgen geen subsidie, we moeten het allemaal zelf bekostigen."
Zaterdag kost entree voor de schuimparty 5 euro, maar dan krijgen de jonge bezoekers er een gratis slushdrankje bij. Kijk voor meer informatie op www.tienerdisco-bazuin.nl.