Speciale verrassing voor Almeerse moeders

11 mei 2020 11:50

ALMERE - Dit jaar was Moederdag net even anders dan normaal, op afstand en zonder een knuffel en kus voor onze mama's. De initiatiefnemers van 'Allyblijftbinnen' wilden ook deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan en hadden een bijzondere actie opgezet voor alle moeders in Almere.

De Moederdagactie was onderdeel van Allyblijftbinnen, een vrijwillig initiatief van drie Almeerse ondernemingen. TSR-AV, AllyLife en Almere Rondvaarten hadden hun krachten gebundeld om in de coronatijd Almeerders een hart onder de riem te steken. Bijna duizend moeders in Almere ontvingen zondag een speciaal pakketje met Moederdag. Ook vlogen er vliegtuigjes boven Almere met de tekst 'Knuffel voor alle mama's. Love u'.

Via Facebook kon iedereen zijn of haar moeder opgeven. Oma's, dochters, vriendinnen en buren werden massaal opgegeven en binnen een dag tijd waren de eerste 200 aanmeldingen binnen. Op een ludieke wijze werden de pakketjes thuis bezorgd, dit is ook te zien in de video die op de social media kanalen van de campagne Allyblijftbinnen gedeeld werd.

Dankbaar

Aan deze actie werkten weer een aantal Almeerse partners mee: SNS Almere, OVSA, Ni-Ja Textielgroep, Hodal Schoonmaak, Sosef Totaalonderhoud, Tafelronde 155 en Oppidum. Dankzij deze sponsoren konden zoveel moeders verrast worden deze zondag. De organisatie is blij dat deze partners hun bijdrage wilden leveren aan deze bijzondere actie. Charlotte Schreuders van Allyblijftbinnen: "Zonder deze betrokken partners zouden wij nooit zoveel moeders blij kunnen maken met dit speciale pakketje. We zijn ontzettend dankbaar voor alle hulp die we kregen om mensen een lach op het gezicht te toveren."

Naast deze actie heeft Allyblijftbinnen ook gevaren met een boot met muziek, 10.000 paaseieren verspreid en met Koningsnacht via een livestream een feestje gebouwd op het dak van het WTC.

(Foto: Mark Keur)