Spel krijgt historisch thema met een flinke dosis tactiekSpelliefhebbers ontwerpen ‘Het Perfecte S

08 februari 2012 06:00

ALMERE - 999 Games start de zoektocht naar het perfecte spel samen met spelliefhebbers. Afgelopen maand stemden spellenfans op de favoriete basiseigenschappen van hun ideale spel. Spelers krijgen nu de kans om op basis van de populairste spelelementen hun eigen concept te bedenken.


In iedere fase van de zoektocht hebben fans invloed.
In de brainstormfase zijn de basiseigenschappen voor Het Perfecte Spel geïdentificeerd op grond van vele duizenden stemmen. Het Perfecte Spel krijgt een historisch thema met een flinke dosis tactiek, waarin ook geluk een rol speelt. Het spel beslaat maximaal een uur en moet gespeeld kunnen worden door twee en door vier spelers in de leeftijd van 12-99 jaar. De elementen handelen en bouwen, onder andere bekend uit De Kolonisten van Catan, komen in het spel terug.

Tactiek en een vleugje geluk

Geluk en tactiek - maar vooral de verhouding van die elementen - zijn cruciaal in spelplezier, blijkt uit de online stemming van de spellenliefhebbers. Invloed uitoefenen met tactiek is favoriet, maar spellenfans hebben ook behoefte aan de geluksfactor. Geluk geeft hoop aan spelers en zorgt ervoor dat het verdere verloop van het spel onvoorspelbaar en spannend blijft. Andere belangrijke bouwstenen in het ultieme spelconcept blijken handelen, dwarsliggen en bouwen. “Samen spelen is en blijft cruciaal in het perfecte spel van de deelnemers. Dat blijkt uit hun voorkeur voor handelen. Voor handelen heb je nu eenmaal interactie met anderen nodig,” aldus Peter Christoph van 999 Games.
Spellenfans kunnen tot 21 maart ideeën insturen. Voor meer informatie over Het Perfecte Spel, kijk op www.hetperfectespel.nl of www.999games.nl.