'Spion van Almere'-GPS-speurtocht voor kinderen

03 juni 2009 07:00

ALMERE - Wie op zoek is naar bijvoorbeeld een origineel verjaardagsfeestje kan terecht bij 'Spion van Almere', een GPS-speurtocht voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Op deze moderne manier is het leuk om Almere met een GPS-apparaat te verkennen.


Er is een route samengesteld die deelnemers dwars door het stadscentrum voert. Aan de hand van coördinaten in het GPS-apparaat lopen ze, als spion verkleed van 'waypoint' naar 'waypoint' door het stadscentrum. Ondertussen lossen ze verschillende vragen op. Iedereen krijgt een eigen spionnennaam en een aantal verkleedkleren te leen. Na het oplossen van de vragen heb blijkt dat er een dubbelspion in het spel is.
Het begin en eindpunt is bij het Schipperplein in Almere Stad. Er is een speurtocht van ongeveer 1 uur en een van ongeveer 2 uur onder begeleiding van een ervaren speurneus. Er kunnen maximaal tien kinderen meedoen; ouders/verzorgers lopen ook mee. Bekijk de website www.spionvanalmere.nl voor meer informatie. Of mail naar info@spionvanalmere.nl. Bellen kan ook: 06-24585868.

Volwassenen

Binnenkort is er ook een GPS-wandeling voor volwassenen door het stadcentrum beschikbaar. Dit is de kans om eens met vrienden, familie of met collega's het stadscentrum van Almere op een moderne manier met GPS-apparatuur te verkennen. Er kan gestart worden bij het VVV-kantoor in Almere Stad. Tevens is dit prima te combineren met allerlei arrangementen i.s.m. diverse horeca-gelegenheden in het Stadscentrum. Deze wandeling is ontwikkeld in samenwerking met het VVV-kantoor.