Spits Koen Blommestijn ontwikkelt zich razendsnel

20 april 2020 00:00

Door Marcel Beijer

ALMERE – Eind vorig seizoen maakte de Almeerse voetballer Koen Blommestijn (20) de overstap van FC Almere naar het tweede elftal van de Ajax Zaterdagamateurs. Nu tekent hij een contract voor twee jaar bij FC Volendam. Het gaat ineens razendsnel met de Almeerse spits.

Het is best opmerkelijk: voetballers breken tegenwoordig al op zeer jonge leeftijd door, bij Blommestijn heeft het even geduurd, maar lijkt zijn carrière zich nu een katapult op gang te zijn gekomen. De spits heeft daar zelf wel een verklaring voor. "Mijn lichaam heeft zich ontwikkeld. Ik ben fysiek sterk, snel, tweebenig, kan goed koppen en heb een neusje voor de goal/ Bovendien zit ik lekker in mijn vel. Ik zit in het tweede jaar van de opleiding Commerciële Economie op Windesheim Flevoland. Ik wil me graag als mens ontwikkelen. Twee jaar geleden heb ik een wereldreis gemaakt en kreeg ik van Amerikaanse clubs en colleges al prachtige contracten aangeboden. Ik dacht dat ik in Nederland mijzelf beter kon ontwikkelen. Ik speelde toen nog bij Waterwijk en besloot over te stappen naar FC Almere."

Almere City FC

Vorig jaar zomer mocht de jonge Almeerder meetrainen met jong Almere City FC, maar viel hij af omdat ze al genoeg spelers hadden. Ineens was daar het aanbod vanuit Amsterdam. "Ik startte bij het tweede van de Ajax Zaterdagamateurs waar ik in twaalf wedstrijden negentien keer scoorde. Ik stroomde daardoor al snel door naar het eerste. Ook daar speelde ik goed en scoorde ik in tine wedstrijden vijf goals. Ineens kreeg ik aanbiedingen van clubs en zaakwaarnemers. Het meest interessante aanbod voor mij kwam van FC Volendam. Ze willen echt in me investeren en een betere speler van me maken. En dat is wat ik ook wil. Daar ben ik gevoelig voor. Ik maak sowieso al mijn keuzes op gevoel. Ik denk dat ik me bij FC Volendam beter kan ontwikkelen."

Spits

Blommestijn is een echte spits, die alles er alles voor over heeft om te scoren. "Ik ben echt gedreven, ja. Ik werk keihard om de beste te worden", zegt Blommestijn. "Ik wil fysiek fit zijn. Bij elke stap die ik het afgelopen jaar maakte moest ik wennen aan het hogere spelniveau. De eerste week wordt ik dan bij een rondo compleet weggetikt. Maar een week later wil ik degene zijn die de anderen laat rennen. Die instelling past bij een spits. Ik kan overigens ook goed uit de voeten als vleugelaanvaller, zowel op de linker- als rechterkant."

Plafond

Blommestijn tekende een contract van twee jaar bij de Volendammers, met een optie voor een derde jaar. "Ik begin bij Jong Volendam maar ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk naar het eerste door te stromen. Het is weer een stap hoger. Ik wil heel graag profvoetballer worden, dus aan mijn inzet zal het niet liggen. Ik ga niet zeggen waar mijn plafond ligt, dan kan het alleen maar tegenvallen. Er kan zoveel gebeuren in de voetballerij. Achteraf wil ik terugkijken op mijn carriere en zeggen ik heb er echt alles uitgehaald wat erin zat."

Koen Blommestijn speelt volgend seizoen voor FC Volendam. (Foto: Aangeleverd)