Splash FM: nieuw radiostation van Almeerse bodem

03 december 2007 15:38

ALMERE – Het Almeerse radiostation Splash FM! is sinds april in de ‘virtuele’ lucht, en het aantal luisteraars blijft stijgen. Robin Clement en Gerard Krom, initiatiefnemers van de internetmuziekzender, zijn er nog steeds verbaasd over. “De komst van Splash FM verspreidde zich als een olievlek uit over heel Nederland”, zegt Robin met enige trots.


De zender wordt momenteel gemaakt door negen dj’s die de programma’s op de internetzender vullen met muziek en interessante nieuwtjes. Via de website www.splashfm.nl kan de zender beluisterd worden, kunnen luisteraars meekijken op de website en kan een keuze gemaakt worden uit de database van ruim tienduizend nummers die daarna direct in de playlist gezet worden. “Je hoeft dus niet lang te wachten tot je verzoeknummer gedraaid wordt”, vertelt Gerard. “Op volgorde van aanvraag worden ze gedraaid. Je kunt ook een nummer aanvragen voor iemand anders. Op de website kun je een mailtje maken, dat direct naar de ontvanger wordt doorgestuurd. Dan weet de ontvanger ook dat ze meteen naar de site moeten om te luisteren.” Robin gaat verder: “De muziekkeuze wordt gemaakt door de luisteraar, en doordat je zo makkelijk een nummer kunt aanvragen en doorsturen naar anderen worden die ook weer besmet. Dit is denk ik het succes achter het systeem. Het is interactief en de luisteraar bepaalt.”
En dat merken ze aan de vele verzoeknummers en reacties in het gastenboek van de website, waarin luisteraars reageren op de programma’s. Daarnaast is Splash FM! in twee cafés op de virtuele internetwereld van Second Life te beluisteren.
Onlangs zijn de jongens van Splash FM! naar de programmaraad Zuid-Flevoland gestapt om te praten over de mogelijkheid van een kabelfrequentie met ingang van het nieuwe jaar. “De luisteraars geven aan dat daar behoefte aan is”, aldus Robin. “Daarnaast willen we nieuws uit de polder presenteren op doordeweekse dagen van 12.00 tot 14.00 uur. Een informatief programma voor Flevolanders gecombineerd met leuke muziek. We willen gewoon leuke dingen doen, een nieuwe vrije omroep zijn voor Flevolanders.”
Op 16 december doet de programmaraad uitspraak over de kabelfrequentie voor Splash FM. Luisteraars kunnen hun stem uitbrengen via www.programmaraadflevoland.nl.