Splinters, poep en brandnetels op BelcampohofKinderen niet blij met 'kindvriendelijk' speelplekje

08 oktober 2008 07:00

ALMERE - De bewoners van de Belcampohof in de Literatuurwijk zijn boos op de gemeente omdat het 'kindvriendelijk' speelplekje helemaal niet zo kindvriendelijk is. De gemeente wil het speelplekje niet veranderen.


Bewoonster Elvira Urbach begrijpt niks van de houding van de gemeente. "Alles kan in Almere, maar een speeltuin onderhouden dus niet. Het is een 'kindvriendelijk' speelplekje, met veel hout. Maar de toestellen zijn met poep besmeurd, tussen de boomsnippers door groeit onkruid en zelfs brandnetels. Maar de gemeente wil daar niets aan doen, omdat het 'kindvriendelijk' moet zijn. Maar wat is er nou 'kindvriendelijk' aan een speeltuintje waar je je kind niet eens kan laten spelen?"
De bewoners hebben via brieven en gesprekken de gemeente op andere gedachten proberen te brengen. "Wij vinden dat het niet langer kan. Wij hebben allemaal kleine kinderen die graag buiten voor de deur willen spelen. Maar een aantal keer per dag moeten we de splinters uit hun handen te halen, zit er poep onder hun schoenen en op hun kleding. Met een aantal bewoners vegen we dagelijks de boomsnippers weer terug in de bak, want anders is de rommel helemaal niet om aan te zien." Het liefst zouden de bewoners gewoon rubberen tegels zien rond de toestellen. "Maar kennelijk is dat onbespreekbaar", aldus Urbach.
Gevraagd naar een reactie zegt een woordvoerder van de gemeente dat juist deze week het onkruid wordt weggehaald en dat er nieuwe houtsnippers gestrooid gaan worden. "Verder kijken we in hoeverre meer onderhoud nodig is. Maar rubberen tegels komen er zeker niet."
De bewoners zijn niet blij met dat antwoord. Urbach: "We weten dat de bewoners van het Princenhofplein in Waterwijk na veel gezeur uiteindelijk wel tegels hebben gekregen. Het is jammer dat de gemeente zo vasthoudt aan de huidige opzet. We willen helemaal geen nieuwe houtsnippers, maar een goede oplossing. Desnoods halen ze de speeltoestellen weg en leggen ze gras neer. Alles is beter dan dit!"