Sponsor Ymere bezoekt Kindervakantieland

15 augustus 2009 06:23

HOUT - Pieter Jan Datema, regiodirecteur van woningcorporatie Ymere, is vorige week op bezoek geweest bij Kindervakantieland op stadslandgoed De Kemphaan om te zien hoe het er tijdens de vakantieweken aan toe gaat. Ymere sponsort namelijk de vijf vakantieweken die dit jaar worden gehouden.


Ymere heeft veel waardering voor het werk van Kindervakantieland omdat het een positieve invloed heeft op de kinderen. Een invloed die bovendien via hen ook uitstraalt op hun buurten en wijken. Ymere levert daarom bijdragen aan het onderhoud van het vakantiehuis en betaalt voor vijf kinderen de kosten van hun vakantieweek.

Kindervakantieland

Kindervakantieland biedt dit jaar aan 135 kinderen die vanwege financiële of sociale redenen niet op vakantie kunnen een onbezorgde week. Het zijn vooral kinderen uit Almere, maar ook van buiten Almere. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers duurt Kindervakantieland een aantal weken per jaar. "Het is vaak lastig om in het midden van de vakantie vrijwilligers te krijgen. Zij doen dit natuurlijk ook allemaal in hun eigen tijd", zegt Sietske van Oogen van Kindervakantieland. In 2002, toen het huis net gebouwd was, begon de organisatie met twee weken vakantie. "Maar dit jaren waren er voldoende vrijwilligers en konden we zelfs vijf weken vakantie houden."
Vakantiehuis verbouwd

Komende winter, in januari en februari, wordt het vakantiehuis verbouwd. Door een nieuwe vloer aan te brengen kunnen de bedrijfsvoering van Kindervakantieland, de verhuur en de vakantieweken plaatsvinden zonder dat ze elkaar storen. Ook krijgt de administratie en de gebruikers van het vakantiehuis meer ruimte beschikbaar. Een belangrijke verbetering van de kwaliteit van het vakantiehuis. De bouwvergunning is inmiddels aangevraagd; aan de financiering van de verbouwing wordt hard gewerkt.