Sport 4 Everybody beste College Company van Flevoland

06 juli 2007 13:00

ALMERE - Op het ROC Flevoland is vorige week de prijs uitgereikt voor beste College Company van Flevoland. Deze prijs is dit jaar gewonnen door Sport 4 Everybody, een bedrijf dat zich bezighoudt met het aanbieden van sportieve activiteiten. Sport 4 Everybody is in oktober vorig jaar opgezet door een achttal studenten van het ROC Flevoland die de opleiding Sport & Bewegen volgen.


De College Company is een mogelijkheid voor studenten om kennis te maken met de wereld van het ondernemerschap. De deelnemers van de College Company richten een bedrijf op en gaan met dat bedrijf een jaar lang aan het werk. Na dat jaar stopt de College Company en dan is het aan de ondernemers zelf of ze door willen gaan met het bedrijf. Als er gekozen wordt om door te gaan met het bedrijf, dan moet het bedrijf ingeschreven worden bij de Kamer van Koophandel, en vanaf dat moment is het studentenbedrijf veranderd in een echt bedrijf.
De leden van Sport 4 Everybody zijn super trots dat zij gewonnen hebben. "Dit is een geweldig compliment voor ons", aldus Tom Koekoek van Sport 4 Everybody. "En het is een goede opsteker voor de doorstart die we met ons bedrijf zullen maken."
Sport 4 Everybody is actief op basisscholen en middelbare scholen. Daarnaast zijn de leden van Sport 4 Everybody in te huren voor sportieve bedrijfsfeesten. Het voornaamste doel van Sport 4 Everybody is om zich te richten op de wettelijke verplichting die het ministerie van onderwijs vanaf komend schooljaar gaat stellen aan de naschoolse opvang op basisscholen.
"Zo willen we de last uit handen nemen van de basisscholen door de naschoolse opvang over te nemen en in te vullen met sportieve activiteiten", vertelt Tom. "Hiermee pakken we meteen het probleem aan van overgewicht bij jonge kinderen."
Voor meer informatie over Sport 4 Everybody, kijk op www.sport4everybody.nl.