Sport & fun op het Evenaar FestivalDoe mee op 30 mei en 31 mei op het Evenaarplein

29 april 2009 07:00

BUITEN - Ook tijdens de derde editie van het Evenaar Festival een groot aantal sport & fun activiteiten. In het weekeinde van 30 en 31 mei bruisen het Evenaarplein en ook het water aan de Buenos Airesstraat van de actie.


Voor iedereen die het festival bezoekt is er wel iets leuks te doen, maar ook het kijken, lachen om mooie momenten of juist grappige missers, meebeleven en aanmoedigen zijn reden genoeg voor een bezoek! Het programma is dit jaar super gevarieerd en nodigt iedereen van harte uit om mee te doen, actief bezig te gaan, nieuwe dingen te doen en vooral samen bezig te zijn.

Een greep uit de activiteiten

Watersportliefhebbers komen aan hun trekken op het water aan de Buenos Airesstraat. Daar organiseert Haddock, de Almeerse watersportvereniging, een zeil- en kano-evenement. De Mix verzorgt fitnessactiviteiten die voor iedereen, van kinderen tot ouderen, geschikt zijn. De lokale basketbalorganisatie Cross'em Up geeft basketbal clinics en organiseert wedstrijden. Ook de volleybalsport wordt spectaculair gedemonstreerd door Omniworld, zij geven bezoekers ook de mogelijkheid een clinic te doen. In een eerder artikel hebben we het al gehad over de hoge klimmuur. Een belangrijk onderdeel van de klimactiviteiten is het "klimmen voor KiKa" waarbij kinderen die de top halen een bedrag winnen voor KiKa. Talent in Opleiding organiseert allerlei voetbal en hockeyactiviteiten binnen een opblaasbare boarding. Het festival besteedt ook aandacht aan gehandicaptensport in de vorm van rolstoelbasketbal. Bezoekers kunnen hier ook zelf ervaren hoe het voor gehandicapten is om te sporten. Ten slotte zijn er spannende demonstraties te zien van Pencak Silat.

'Fun' en spanning

De Almeerse brandweer komt spannende demonstraties geven. Een auto in open knippen, een airbag laten ontploffen, "de vlam vliegt in de pan" en families kunnen samen de brandslang hanteren.
Ook is er een groot Funplein met daarop een springkussen, een rodeostier en een opblaasbare stormbaan. Deze activiteiten zijn vooral voor op de jongere kinderen.(3 t/m 10 jaar).
Gratis en voor iedereen

Het Evenaar Festival en de activiteiten zijn gratis toegankelijk. Het trakteert bezoekers van alle leeftijden met aansprekende activiteiten op cultureel, muzikaal en sportief gebied en een gezellige wereldmarkt op een twee daagse belevenis. Het festival laat "werelden" elkaar ontmoeten en uitersten worden daarbij met elkaar verbonden. Het is dan ook geen wonder dat dit festival Almere laat stralen.
Houd voor het definitieve programma, de tijden en de plaats de website www.evenaarfestival.nl in de gaten.