Sport en Spel in de WaterwijkSchoolplein als ontmoetingsplek

03 september 2008 07:00

ALMERE - Dalton-basisschool de Waterhoek in Waterwijk organiseert elke maandag- en woensdagmiddag naschoolse sport- en spelactiviteiten op schoolpleinen in Waterwijk voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Afgelopen woensdag was de eerste keer.


Voor de basisschool staan naast ontwikkelingen op onderwijskundig gebied, ook maatschappelijk onderwerpen als normen en waarden, gezondheid, sportiviteit en veiligheid hoog op de agenda. Door middel van een sportinstuif wil de basisschool de schoolpleinen in de wijk beter benutten als ontmoetingsplek voor kinderen uit de buurt.
Sciandri, een bedrijf dat op professionele wijze sport en spelactiviteiten voor kinderen en jong volwassenen organiseert, biedt de sportinstuif aan. De sportinstuif wordt door de kinderen in groten getale bezocht en zij en de basisscholen in de wijk zijn heel enthousiast over dit naschoolse sportaanbod. Behalve het aanbieden van allerlei gezamenlijke spellen stelt Sciandri ook sportartikelen zoals skeelers, skateboards, badmintonrackets en ballen ter beschikking. De kinderen krijgen uitvoerig uitleg en begeleiding bij het gebruik hiervan. De proef loopt nog tot en met 3 december, daarna vindt de evaluatie plaats.
De activiteiten zijn voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, meedoen is gratis. Elke woensdag van 13.00 tot 15.00 uur op het Zaagvisplantsoen, elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur op het Slufterplantsoen.