Sportdag afsluiting BOS-project

23 mei 2010 14:39

HAVEN - Het BOS-project (Buurt, Onderwijs & Sport) loopt deze zomer ten einde. Om het project feestelijk af te ronden, organiseren vijf studenten van de opleiding Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam, een sportdag op 2 juni voor alle basisschoolleerlingen van groep 4-6.


Clinics van verschillende sportdisciplines zoals tennis, basketbal, handbal, skeeleren en badminton komen aan bod. De sportdag staat in het teken van 'Fair Play'. Gedurende vier jaar is gewerkt aan de versterking van het algemene sportaanbod voor alle kinderen in Almere Haven. Ook is het sportaanbod voor specifieke doelgroepen uitgebreid; waardoor fysieke, economische, sociale en gezondheidsachterstanden worden teruggedrongen.
Door het BOS-project is de samenwerking tussen onderwijs, sportverenigingen en buurtorganisaties vergroot. De subsidie voor het BOS-project is afgelopen, maar er zijn combinatiefunctionarissen aangesteld, die onderdelen van het BOS-project kunnen uitvoeren. Bij een combinatiefunctie is een werknemer in dienst bij één werkgever, maar werkzaam voor twee of meer sectoren. Bijvoorbeeld een trainer van een sportvereniging die naschoolse sportactiviteiten aanbiedt via de brede school. Of een vakdocent muziek die ook leraar op de muziekschool is. Almere Haven krijgt nog een playground, naast de sporthal.