Sportfondsen onderhandelt met gemeente over exploitatie zwembaden

04 juli 2007 09:39

ALMERE - Sportfondsen Almere BV onderhandelt met de gemeente over de exploitatie van de zwembaden tot het eind van het jaar. Sportfondsen kampt met financiële problemen en heeft de gemeente gevraagd om een extra financiële bijdrage. Onlangs werd nog actie gevoerd op het stadhuis.


De onderhandelingen met Sportfondsen gaan over de condities waaronder de exploitatie van de zwembaden voortgezet kan worden. De gemeente houdt Sportfondsen aan het contract en zet zich er voor in om de zwembaden open te houden voor het publiek.
Het contract voor de exploitatie van de zwembaden met Sportfondsen loopt eind 2007 af. Begin dit jaar is de gemeente een aanbestedingstraject gestart. Sportfondsen heeft meegedaan met de aanbesteding maar kon niet voldoen aan de selectiecriteria. Daarom is Sportfondsen uitgesloten van procedure. Door het kort geding dat Sportfondsen heeft aangespannen was de procedure tijdelijk stilgelegd. Deze procedure is inmiddels verder gegaan nadat de rechter de gemeente in het gelijk heeft gesteld. De gemeente verwacht in het najaar een nieuwe kandidaat te kunnen selecteren.
Zwembadmedewerkers met een vast contract worden overgenomen door de volgende exploitant. Daarmee wordt de continuïteit gewaarborgd.