Sportfoto's van fotograaf Almere DEZE WEEK Expositiedebuut Fred Rotgans in De Notekraker

03 juni 2009 07:00

MUZIEKWIJK - Fotograaf Fred Rotgans, onder meer bekend van de foto's in Almere DEZE WEEK, beleeft op donderdag 4 juni zijn expositiedebuut in gezondheidscentrum De Notekraker aan het Wim Kanplein 1 in Muziekwijk.


De Notekraker heeft dit jaar verschillende thema-exposities. Vanaf 4 juni is het thema 'contact'. Fysiotherapeute Petra Moonen: "Fred is bekend van zijn sportfoto's. En sport is een uitstekende manier om in contact te komen met jezelf en de wereld. Fred zal daarom vooral foto's selecteren die dat contact benadrukken."
De fotograaf zelf is blij met de aandacht voor zijn werk. "Het is voor het eerst dat ik mijn foto's in de vorm van een expositie kan laten zien. Dat is altijd bijzonder. Ik ben al wezen kijken op de locatie en ben nu de foto's aan het selecteren. Er komen dertig tot veertig foto's te hangen in het centrum. Ik heb gekozen om ze op canvas af te drukken. Dat is kostbaar, maar gelukkig krijg ik financiële steun van Ruitenheer b.v.. In het najaar wil ik naar een grotere expositie toe."

Open dag

In De Notekraker zijn de werken van Fred Rotgans te zien vanaf donderdag 4 juni tot en met september. Petra Moonen: "Er komen dagelijks veel bezoekers in ons centrum. De foto's van Fred krijgen dus flink wat bekijks. Op zaterdag 27 juni houden wij bovendien van 11.00 tot 15.00 uur onze open dag waarbij mensen kennis kunnen maken met de verschillende disciplines die De Notekraker biedt. De dag staat in het teken van KiKa, die ook een stand in het gezondheidscentrum krijgen. Ook dan komen de foto's van Fred goed tot hun recht."