Sporthal Haven wordt ingericht als vaccinatielocatie

16 februari 2021 11:30

DE WERVEN - De sporthal aan de Parkwerf in Haven wordt momenteel ingericht als vaccinatielocatie. Vanaf maandag 22 februari worden Almeerders er gevaccineerd tegen COVID-19.

Zoals ook op andere locaties in Flevoland worden ook in Haven loketten ingericht en appartuur in gereedheid gebracht. Er komen vier vaccinatielijnen in de hal. Dat betekent dat per dag 560 AstraZeneca-vaccins kunnen worden geprikt. voor zorgpersoneel en nog eens 336 met het Pfizer-vaccin voor 80-plussers.
Cees Verdam, directeur Publieke Gezondheid van GGD Flevoland en voorzitter van de Veiligheidsdirectie Flevoland bij de Veiligheidsregio Flevoland liet al eerder weten zeer tevreden te zijn met deze volgende stap in de strijd tegen het virus. "Het is de volgende stap in de grootschalige vaccinatie van heel Flevoland." Wethouder en voorzitter van het GGD Bestuur Roelie Bosch van Almere is verheugd over de komst van de vaccinatiestraat: "We zijn er trots op dat wij als Almere een rol mogen spelen in deze immense operatie en inwoners van Flevoland de gelegenheid te mogen bieden deze belangrijke vaccinatie te halen. Tenslotte krijgen we alleen samen corona eronder."

Strategie

GGD Flevoland gaat inwoners van Flevoland vaccineren conform de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid. Mensen die in aanmerking komen voor een vaccinatie krijgen een uitnodiging thuisgestuurd, zij hoeven hier niets voor te doen. Wanneer zij een uitnodigingsbrief hebben gekregen kunnen zij bellen voor een afspraak via het telefoonnummer dat vermeld staat in de brief die zij ontvangen.

De openingstijden zijn zeven dagen per week van 09.00 uur tot 16.30 uur , op dinsdag en donderdag zijn is de locatie tot 20.00 uur geopend.

Er worden uitsluitend mensen gevaccineerd die een afspraak hebben gemaakt n.a.v. de uitnodigingsbrief van het RIVM.

De locatie wordt momenteel opgebouwd. (Foto: Fred Rotgans)