Sportief schoolplein voor Columbusschool

04 december 2009 08:00

POORT - De kinderen van de Columbusschool in Almere Poort zijn hartstikke blij met het nieuwe schoolplein, compleet met duikelstangen, een basketbal-, tennis- én voetbalveld. Het schoolplein past volledig in het profiel van de basisschool, waar veel aandacht is voor beweging.


Directeur Thijs Remmers van de Columbusschool: "Aandacht voor gezondheid vinden wij heel belangrijk. Niet alleen gezond eten, maar ook veel bewegen." Sport is volgens Remmers de ideale aanvulling op een gezonde ontwikkeling bij kinderen: "Kinderen zitten niet alleen frisser in de klas, het bevordert ook de sociaal-emotionele vaardigheden en biedt een goede basis voor een gezonde leefstijl op lange termijn." De Columbusschool lijkt daarmee de spijker op z'n kop te slaan. In een tijd waarin kinderen aanzienlijk langer achter de computer of voor de televisie zitten en overgewicht bij kinderen is uitgegroeid tot een maatschappelijk probleem, zijn scholen die veel aandacht besteden aan gezondheid, bijzonder in trek. "Maar sport biedt meer", aldus Remmers. "Door de inrichting van het onderwijs en zorgsysteem op onze school is een meerbegaafden-lijn op onze school in ontwikkeling. Vaak zie je bij meerbegaafde kinderen dat de ontwikkeling van de sociaal-emotionele vaardigheden en motoriek extra aandacht behoeven. Onze sportactieve focus zorgt op deze gebieden voor een belangrijke aanvulling in de ontwikkeling van deze kinderen." De school doet meer dan alleen aandacht besteden aan de alledaagse sportactiviteiten. In de tweede helft van dit schooljaar staan een clinic zeilen en golf op het programma.


Verrassende opening

De Columbusschool is de nieuwste school in Almere. De school van onderwijsbestuur de Almeerse Scholen Groep, is gevestigd in Poort. De school opende begin augustus voor het eerst haar deuren. Nu de kinderen goed gewend zijn en het prachtige nieuwe schoolplein is opgeleverd, bereidt de school zich voor op de officiële opening. Niemand minder dan Sint Nicolaas heeft de eer om 4 december de school officieel te openen. En natuurlijk zal de Sint vergezeld worden van enkele zeer sportactieve Pieten.