Sportief spektakel bij Albert Heijn Almere BuitenHonderd Almeerse kinderen gezocht voor straatvoetbal

13 mei 2009 07:00

BUITEN CENTRUM - Bij Albert Heijn aan het Globeplein 2 in Almere Buiten wordt op woensdag 13 mei het 'KNVB Calvé Straatvoetbaltoernooi' georganiseerd. Tussen 14.00 en 17.00 uur strijden zestien teams van jongens en meiden tussen 8 en 12 jaar tegen elkaar om de winst van het toernooi en daarmee een plek in de regiofinales.


Kinderen die mee willen doen, kunnen zich inschrijven via www.calvestraatvoetbal.nl.
Calvé Pindakaas organiseert samen met de KNVB straatvoetbaltoernooien in het hele land. 48 daarvan én zes regiofinales zullen plaatsvinden bij Albert Heijn winkels waarvan één bij de Albert Heijn in Almere Buiten. Met de toernooien willen de organiserende partijen zoveel mogelijk kinderen op een vrolijke en sportieve manier laten zien hoe leuk het is om te bewegen en met elkaar een lekker potje te voetballen. Dit om te benadrukken dat gezond leven bestaat uit gezond eten én voldoende beweging.
De winnende teams doen eerst mee aan regiofinales bij Albert Heijn en de winnaars daarvan stromen vervolgens door naar de districtsfinales die door de KNVB worden georganiseerd. Uiteindelijk strijden de allerbeste straatvoetballers van Nederland op zaterdag 4 juli in een spectaculaire finale op de Dam in Amsterdam.