Sporttopper deze week Jeroen Hemmes, handbal

17 mei 2011 09:35

ALMERE - Hij heeft het van geen vreemde: handbal. De familie van de veertienjarige Jeroen Hemmes speelt het, en Jeroen inmiddels zo'n acht jaar. "Mijn broer speelt ook goed handbal. Hij is fysiek goed, groter en sterker. Ik ben technisch goed, en sneller."

Door Hestia Ruben


De broer van Jeroen speelde al handbal. Vanzelfsprekend ging Jeroen meedoen en ook meetrainen. Hij speelt nu bij zijn club de Amsterdam Aristos en traint zes keer per week. Daarnaast speelt hij in de afdelingsselecties, waar alleen de beste spelers aan mee kunnen doen. Daarmee heeft hij al twee keer meegedaan aan het NK waarin hij de eerste keer zevende werd, en de tweede keer de tweede plaats behaalde. "Mijn positie wisselt. Soms ben ik hoekspeler, soms ook opbouwer middenbouw, of sta ik in de rechterhoek. Het spel is snel, je kunt veel scoren. Dat het een teamsport is maakt het heel leuk." Jeroen speelt in een leeftijdscategorie hoger bij de B-jeugd tot zestien jaar en voor Jong Oranje. "Daarvoor trainen we iedere donderdag. Die training is van hoger niveau, en een uitdaging."
Jeroen heeft duidelijk voor zich wat hij wil gaan doen met handbal. "Handbal is in Nederland is niet zo populair. Daarom wil ik graag naar het buitenland, waar ik kan spelen voor geld."