Sporttopper Deze WeekKaylee Verkerk, tennis

03 december 2008 08:00

ALMERE - Toen de 13-jarige Kaylee vier jaar geleden begon met tennis, trainde ze nog op alles. Nu is het vooral de service waar ze aandacht aan besteedt. Bij Centre Point traint ze zeven uur per week in de selectie bij trainer Erwin de Broedere. Soms mag ze meespelen bij Jong Oranje.


"Per wedstrijd gaat het heel wisselend, dat is bij iedereen wel zo", vertelt Kaylee. "Het is leuk om de winnende bal te hebben, en alles terug te slaan. Dat is vooral leuk, als het een harde wedstrijd is."
Kaylee heeft in de top-100 van Nederland gestaan in de categorie tot en met 16 jaar. In de ranking staat Kaylee nu op 5 en opklimmen is haar doel. Ze wil zeker wel een '3' worden. Door haar broer, die ook tennist, is Kaylee gaan tennissen. "Soms speel ik in de mix met hem. En als ik in de dubbel speel, met een meisje, dan spreken we af dat we hetzelfde aantrekken."
Een voorbeeld voor Kaylee is Roger Federer. "Hij heeft alle toernooien gewonnen en is gewoon heel goed."
Haar school Echnaton, waarbij Kaylee in de topsportklas zit, houdt rekening met trainingen en wedstrijden. Als ze toetsenweek heeft, is het nog wel eens druk maar goed te combineren met tennis.