Sporttopper van de toekomst - Jesse van Vulpen

05 april 2021 09:00

Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek 'Toppers van de Toekomst' in Almere Deze WEEK, Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: taekwondo talent Jesse van Vulpen.

ALMERE - Jesse van Vulpen kan zich een leven zonder Taekwondo niet indenken. Hij doet al aan taekwondo vanaf zijn vijfde. Dat is nu elf jaar geleden. "Ik ben Taekwondo gaan doen, omdat ik altijd aan het rondfladderen was en moest leren meer met mijn voeten op de grond te blijven. Ik moest leren mij te focussen", zegt Jesse.

Naast Taekwondo heeft hij ook nog een ander passie, namelijk duiken. Zijn vader is duikinstructeur en heeft hem leren duiken. Hij vindt het te gek om de onderwaterwereld te ontdekken.

In 2020 is Jesse Nederlands Kampioen geworden en heeft hij de Open Nederlandse Kampioenschappen gewonnen. Dit is een van de grootste internationale toernooien in Europa. Hiermee heeft hij zich gekwalificeerd voor de Wereldkampioenschappen. Helaas gingen deze door corona niet door. Dit jaar wilde hij zich kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen Taekwondo voor junioren, maar ook deze gaan niet door. Volgens Jesse moet hij veel over hebben voor zijn sport: " In Taekwondo kom je uit in een bepaalde gewichtsklasse. Je moet heel veel trainen en je bent ook altijd met voeding bezig. Natuurlijk ga ik ook wel eens naar McDonalds, maar ik moet altijd goed opletten op wat ik eet en wanneer ik eet".

Overmacht

Het mooiste wat het Taekwondo talent tot nu toe heeft meegemaakt is het, met grote overmacht, winnen van de Open Nederlandse Kampioenschappen. En het behalen van de tweede plaats op de PresidentCup in 2018 in Duitsland. Op dat toernooi kun je rechtstreekse plaatsing op het EK afdwingen door de Top 3 te halen.

Zijn ambitie is het hoogste halen in zijn sport, maar ook om zijn ervaringen te delen met de nieuwe generatie en om anderen voor deze sport enthousiast te maken. Mocht Jesse zijn gewenste sportniveau/prestatie niet halen dan blijft hij vechten om het maximale eruit te halen. Zijn grootste droom is om ooit een medaille op de Olympische Spelen te halen. "Daar ben ik nu al keihard voor aan het trainen."

Jess van Vulpen (Foto: Marcel van Vulpen)