Sporttoppers 5 jaar later: Raisa Geurtsen en Yorrick de Bruin"Meedoen aan de Olympische Spelen is h

23 maart 2010 09:37

Tot vorig jaar zette de redactie van Almere DEZE WEEK tweewekelijks een Almeers sporttalent in de rubriek Sporttopper. We kijken in de komende feestedities terug op toppers die in het eerste jaar in de krant stonden. In deze eerste jubileumkrant van het jaar twee schoonspringers die altijd samen optrokken.


Yorrick de Bruin

"Toen ik vijf jaar geleden werd geïnterviewd voor Almere DEZE WEEK was ik nog niet zo bekend. Daarna is er heel veel gebeurd. Ik ben nu professioneel schoonspringer. Drie jaar geleden ben ik zelfs naar Eindhoven verhuisd om dagelijks te kunnen trainen in het Pieter van den Hoogenband-stadion. Daar zijn alle topfaciliteiten aanwezig. Ik ben nog wel regelmatig in Almere."
Yorrick is inmiddels een echte topper. "Ik kom uit in het Europese- en Wereldcircuit en heb meegedaan aan twee EK's en een WK en een Wereldcupwedstrijd. Ik had vijf jaar geleden nooit kunnen denken dat ik op dit niveau zou mogen trainen. Ik heb me inmiddels alweer bijna geplaatst voor het komende EK. Wanneer mijn carrière succesvol is? Simpel: als ik in 2012 meedoe aan de Olympische Spelen in Londen."
Raisa Geurtsen

"Ik was vijf jaar geleden een meisje dat leuk van de duikplank af kon springen. Nu ben ik een professionele topsporter. Ik hoor echt bij de top en zeker het afgelopen jaar ging mijn ontwikkeling snel met een finaleplaats bij het EK en bijna een finaleplaats op het WK. Net als Yorrick woon en train ik ook elke dag in Eindhoven. Ik heb erg veel lol in het schoonspringen en blijf me ontwikkelen. Ook ik wil in Londen meedoen aan de Olympische Spelen en dan hoop ik stiekem op een plaats in de halve finale. Ik heb nog twee jaar. Als ik me zo goed blijf ontwikkelen zit er misschien nog wel méér in. Je moet blijven dromen."
Raisa kent de successen, maar ook de andere kant van de medaille. "Ik ben veel geblesseerd geweest en heb leren relativeren. Ben een stuk serieuzer geworden en zelfbewuster. Ja, ik ben een heel andere Raisa Geurtsen dan het meisje van vijf jaar geleden."