Spraakmakende actie Q-Music op Grote MarktRadio DJ's Staverman & Van Inkel in vliegende studio

18 maart 2009 08:00

STAD CENTRUM - "Gijs heeft geen hoogtevrees," zegt radio-DJ Jeroen van Inkel van Q-music, "maar ik wel een beetje…" De komende dagen zit Jeroen met collega Gijs Staverman opgesloten in vliegende studio, aan een kraan op 20 meter, boven de Grote Markt. Daarvandaan maken ze dagelijks hun radioprogramma en spelen ze ieder uur een spel met de luisteraars.


Q-music is dinsdag 17 maart met de nieuwe spraakmakende actie gestart: Staverman & Van Inkel en de vliegende studio. DJ's Gijs Staverman en Jeroen van Inkel wonen vanaf die dag in een vliegende studio, van slechts 42 vierkante meter. Jeroen: "We hebben een compleet ingerichte radiostudio, we hebben allebei een aparte slaapkamer. Er is een badkamertje, een keukentje en een woonkamer." De muren zijn knalrood, in de kleuren van Q-music. "Gelukkig zijn de banken bruin", zegt Jeroen.
De twee zijn niet bang dat ze elkaar in de haren vliegen op 20 meter hoogte. Gijs: "We hebben volstrekt tegengestelde karakters." Jeroen: "Hij heeft heel veel aandacht nodig, ik niet. Ik woon met mijn vrouw en twee dochters thuis, normaal gesproken gaat daar al mijn aandacht naar uit." Gijs lachend: "Ik zal niets te kort komen…"

Spel

De luisteraars van Q-music krijgen ieder uur een vraag. Wanneer ze deze goed beantwoorden, gaat de vliegende studio één meter omlaag. Bij een fout antwoord gaat het gevaarte echter één meter omhoog. De luisteraar die de DJ's veilig aan de grond weet te zetten wint 25.000 euro. Gijs: "Als je een aantal vragen goed beantwoord, zou het zo maar kunnen dat je dat enorme bedrag wint. Bellen dus!"
Naast de vliegende studio is er ook een skywatch, vanwaar iedereen de studio in kan kijken. Hoelang de twee in de lucht hangen, is afhankelijk van het spel. Jeroen: "Het zou zomaar langer dan een week kunnen duren." De twee DJ's van Q-music verheugen zich al op de reactie van de pizzakoerier.
Q-music is overal te beluisteren op 100.7 fm, 100.4 fm, de kabel en via www.q-music.nl. (Foto's: Foto Zunnebeld)