Spreekuur en wijkschouw KruidenwijkBijna honderd bezoekers op de thee

03 juni 2009 07:00

KRUIDENWIJK - De gemeente Almere, woningcorporaties Ymere en GoedeStede, Politie Flevoland en stichting De Schoor zijn afgelopen week aan het werk gegaan in Kruidenwijk tijdens een tweetal bijeenkomsten. Bijna honderd bewoners kwamen op het spreekuur en de wijkschouw af.


Tijdens een spreekuur en wijkschouw werkten alle partijen eraan om de wijk schoon, heel en veilig te houden, in overleg met de bewoners van Kruidenwijk. Deze zogenaamde 'spreekuren' vinden de komende maanden plaats op verschillende locaties in deze wijk. Omdat Kruidenwijk groot is, is deze ingedeeld in verschillende gebieden. In elk gebied komt een spreekuur, waar de bewoners in gesprek kunnen met de gemeente en de andere partijen.
Tijdens het spreekuur willen de samenwerkende partijen met de bewoners van Kruidenwijk praten over fysieke zaken in de wijk, zoals onderhoud van bijvoorbeeld de hofjes en herinrichting van speelplekken. Daarnaast is veiligheid een belangrijk onderwerp; de bewoners wordt gevraagd naar hun mening over een eventueel op te richten buurtpreventieteam. De bewoners zijn de ogen en oren van de Kruidenwijk, daarom is hun mening over de wijk van groot belang voor de gemeente, politie en de andere partijen.

Rotterdams idee

Aan het einde van het spreekuur was er afgelopen woensdag ook een wijkschouw. Bewoners van Kruidenwijk keken samen met medewerkers van de gemeente naar het groen, de bestrating en hoe schoon, heel en veilig het is. Na afloop van de spreekuren en de wijkschouwen hoorden de geïnteresseerde bewoners welke acties de gemeente, samenwerkende partijen én bewoners kunnen ondernemen. Een buurtbewoner wilde een idee uitvoeren dat in Rotterdam loopt, waarbij gemeente samen met buurbewoners letterlijk aan de slag gaat. Hierover wordt de komende tijd verder gepraat.
Een gemeentewoordvoerder laat tot slot weten: "Alle bewoners krijgen voor het komende spreekuur in hun buurt een persoonlijke uitnodiging om op de thee te komen. En op 30 juni is er nog een gezamenlijke avond voor heel Kruidenwijk, met name voor mensen die overdag werken."