Squash Almere Bedrijvencompetitie: Ronde 4Winterkampioenen bekend

28 januari 2010 07:19

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Na de eerste reeks wedstrijden van vrijdag 8 januari waren de winterkampioenen van de Squash Almere bedrijvencompetitie bekend.In de A-poule is het Squash Almere-1 met 96 punten, gevolgd door Zizoro (88 pnt) en VBOC-1 (73 pnt). In de B-poule is VBOC-2 (102 pnt) kampioen. Ronde Tafel RT155 en Blink-2 delen de tweede plaats, met 88 punten ieder. De C-poule wordt aangevoerd door Almere Deze Week met 88 punten, gevolgd door De Mix en Vakantiekrant.nl beiden met 79 punten.


Veel tijd om op de lauweren te rusten kregen de kampioenen niet want op dezelfde avond werd de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft al gespeeld. In de A-poule vergrootten Squash Almere-1, VBOC-1 en Zizoro hun voorsprong op de rest aanzienlijk door hun wedstrijden te winnen. Deze drie gaan bepalen wie er aan het eind van de rit met welke prijs naar huis gaat.
In de B-poule waren De Beveiligingsadviseur en Blink-2 de grootverdieners met respectievelijk 19-0 tegen BeeS-Sport en 18-1 tegen Squash Almere-2. Blink-2 en VBOC-2 voeren de ranglijst aan, maar liggen op schootsafstand van De Beveiligingsadviseur en Ronde Tafel RT155. Het maximale verschil is 28 punten. De overige teams lijken uitgeschakeld voor de prijzen.
De spanning is het grootst in de C-poule. Het verschil tussen nr. 1 en nr. 6 is 23 punten. Doordat winterkampioen Almere DEZE WEEK met 13-6 een pak slaag kreeg van Vakantiekrant.nl, en De Mix met de zelfde cijfers Alpha Advocaten versloeg is hun achterstand teruggebracht tot 2 punten. Het verlies van Alpha Advocaten bracht de vierde plaats binnen handbereik van Team Jos de Leeuw (14-5 tegen Blink-3) en Megaflyer (12-7 tegen Inprofile)

Interieur

Niet alleen de Bedrijvencompetitie van Squash Almere ontwikkelt zich gaandeweg; ook het interieur van het gezellige centrum is in beweging en groeit naar compleetheid. Inmiddels is al het meubilair in de bar en bij de banen vervangen waardoor de uiteindelijke vorm steeds duidelijker zichtbaar wordt. Het kunstwerk van de Almeerse kunstenaar Bor Levueh (www.borlevueh.nl) dat sinds enkele weken aan de muur hangt is een aanwinst voor het centrum die zijn gelijke niet kent. Van flink wat in de strijd gesneuvelde squashrackets heeft Bor Levueh op sublieme, maar vooral op zijn eigen unieke wijze de forehand- en backhand-slag uitgebeeld.