'ss Succes anno 1897' als regelrechte publiekstrekkerNeerlands oudste stoom- en salonschip te bewonderen

15 mei 2010 14:11

HAVEN - Liefhebbers van stoom en nostalgische technieken zijn tijdens Hemelvaart te vinden op het Stoom- en Energiefestival. Sinds 1986 wordt dit evenement georganiseerd en is het uitgegroeid tot een spektakel voor jong en oud. In de havenkom van Almere-Haven wordt een nautisch kwartier ingericht. Daarin zal Neerlands oudste en meest exclusieve stoom-salonschip "ss Succes anno 1897" als publiekstrekker prominent aanwezig zijn.


"Het is een prachtig gezicht om het nostalgische schip met zijn imposante witte hoge boeg en enorme schoorsteen de haven van Almere te zien binnenvaren", zegt Almeerder Djurre Aandewiel, die tijdens het festival in 2009 nog als gast aan boord was van de "Succes" en daar zo enthousiast was van het schip, dat hij daar nu werkzaam is.
Almere Stoom biedt een unieke kans om kennis te maken met deze prachtige nostalgische en luxueuze salonstomer. Djurre: "De Succes wordt normaliter alleen gebruikt door besloten gezelschappen, maar nu staan van donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur de deuren open voor iedereen." Elke Almeerse inwoner is van harte welkom voor een bezichtiging, rondvaart van slechts 5 euro per persoon of drankje in het saloncafé.
Menig prominent was reeds voor een ouderwetse verwenning te gast in de sfeerrijke warme ambiance van de authentieke en stijlvol ingerichte 19e-eeuwse salons van het unieke partyschip "ss Succes". Tijdens zakelijke bijeenkomsten en privé party's herleven de dagen van weleer. Maar, na de afronding van de 9 jaar durende restauratie, diende de stoomboot ook als decor voor menig huwelijksvoltrekking, concert, commercial, RTV-uitzending, filmopname en (reizende) productpresentatie. Én... ook Sinterklaas is een graag geziene gast op de Succes.
Voor meer informatie: www.partyschipsucces.com en www.almerestoomfestival.nl.