Staatsbosbeheer zet langlaufroutes uit

18 januari 2010 09:51

LELYSTAD - Langlaufers kunnen hun hart ophalen in het besneeuwde Hollandse Hout bij Lelystad. De boswachter van Staatsbosbeheer heeft loipes uitgezet op boswegen die normaal uitsluitend gebruikt worden voor houttransport en ander beheersverkeer. Heel bijzonder voor Nederland: wintersporten in onze eigen vrije natuur.


Er is veel sneeuw gevallen en het ziet ernaar uit dat deze nog wel enige tijd blijft liggen; dat bood Staatsbosbeheer de mogelijkheid om een aantal langlaufroutes uit te zetten voor recreanten.
De routes starten vanaf de parkeerplaatsen aan de Buizerdweg en de Torenvalkweg. Er zijn op de routes geen hellingen, waardoor ook minder geoefende langlaufers met een gerust hart op de lange latten kunnen stappen. Gewoon een wandeling maken kan ook, al dan niet met de kleintjes op de slee.
Na afloop van de wandeling staat er in het bezoekerscentrum aan de Knardijk een heerlijke kop warme chocolade of soep klaar.
Meer informatie is te verkrijgen bij informatiecentrum Oostvaardersplassen aan de Kitsweg 1 in Lelystad. 0320-254585. Open van 10.00 tot 16.00 uur, gesloten op maandag.