Staatsbosbeheer zoekt vrijwilligers voor Oostvaardersplassen

15 juni 2009 14:21

OOSTVAARDERSPLASSEN - Staatsbosbeeer is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor het informatiecentrum van de Oostvaardersplassen en voor het begeleiden van excursies in het natuurgebied. Deze natuurliefhebbers moeten het leuk vinden om doordeweeks en/of in het weekend mee te helpen.


De vrijwilliger fungeert als gastheer/vrouw, staat bezoekers te woord, bedient de kassa en houdt de winkel netjes, uiteraard tezamen met een medewerker van Staatsbosbeheer. De Oostvaardersplassen zijn min of meer toevallig ontstaan door gebeurtenissen in het recente verleden. In het bezoekerscentrum wordt daar informatie over gegeven. vanaf de wandel- en fietspaden en vanaf de uitkijkpunten en observatiehutten kan iedereen dit unieke gebied beleven
De vrijwilligers moeten representatief zijn, klantvriendelijk en affiniteit met de natuur hebben. Staatsbosbeheer zorgt voor representatieve kleding en een kilometervergoeding van 19 cent. Ook is de vrijwilliger welkom bij vrijwilligersbijeenkomsten en krijgen ze een gratis abonnement op het blad Onverwacht Nederland.
Elke vrijwilliger wordt gedegen ingewerkt en kan regelmatig met excursies mee om op die manier ook zelf te ervaren dat de Oostvaardersplassen een uniek natuurgebied is. Voor de vrijwilligers wordt een verzekering afgesloten en er is een onkostenvergoeding.
Informatie is verkrijgbaar bij Leo van As, assistent-beheerder bezoekerscentrum. Hij is bereikbaar via 0320-254585 of l.as@staatsbosbeheer.nl.