Stadsarchief verhuisd naar nieuwe bibliotheek

09 juni 2010 07:00

STAD CENTRUM - Het Stadsarchief Almere is sinds donderdag 3 juni voor publiek bereikbaar in de nieuwe bibliotheek aan het Stadhuisplein 101. In het Stadstudiecentrum op de vierde verdieping kan iedereen documenten, boeken en beeldmateriaal over de geschiedenis van Almere raadplegen.


Het Stadsarchiefteam heeft hier haar kantoren en houdt vier middagen per week spreekuur voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de stad. Dat is van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.
Stadsarchief Almere verzamelt documenten, foto's en films van de gemeente Almere én van organisaties en particulieren. Met dit materiaal organiseert het Stadsarchief Almere diverse publieksactiviteiten voor scholen en andere groepen, zoals tentoonstellingen.
Wie materiaal heeft voor het Stadsarchief, suggesties en tips, is van harte welkom. Een archiefstuk inzien kan, geef dit dan minimaal één dagdeel van tevoren telefonisch (14 036) of per e-mail (stadsarchief@almere.nl) aan. Dan worden de stukken klaargelegd. Kijk voor meer info op www.almere.nl/stadsarchief en http://digitaalerfgoed.almere.nl.