Stadslandgoed wordt omgetoverd tot klein Afrika

02 september 2009 07:00

HOUT - Op het stadslandgoed De Kemphaan vindt op zondag 13 september de tiende Afrikadag Almere plaats. Van 11.00 tot 18.00 uur is het landgoed omgetoverd tot een klein Afrika. De organisatie verwacht weer duizenden bezoekers.


Afgelopen maanden heeft het publiek online kunnen stemmen op hun favoriete artiesten uit het verleden. Inmiddels is de uitslag bekend en zijn de artiesten gecontracteerd. Op het podium speelt de Congolese band Staff des Leaders, een enthousiast soukous-collectief uit Brussel met dansers waar de energie vanaf spat. Singer-songwriter Jimmy Omonga treedt ook op en laat de zachte kant van de Congolese muziek horen met zijn warme melodieuze liedjes.
Circus Afrisinia is een groep van zestien Ethiopische jongeren die een wervelende acrobatiek show geven compleet met slangenmensen. Verder omvat het programma een Gambiaanse modeshow, workshops Afro-Braziliaanse dans en een Afrikaans tentendorp met kinderactiviteiten.
Uiteraard is er volop Afrikaans eten en drinken en een grote Afrikaanse bazaar met zestig kramen. Kijk op www.afrikadagalmere.nl voor het complete programma. Meer informatie over het landgoed is te vinden op www.kemphaan.nl.