Stagiaires Melanie en Miranda starten project 'Plezier voor Twee!'Maatjes gezocht voor mensen met een ve

18 februari 2009 08:00

ALMERE - Melanie Neefjes en Miranda Zwanink lopen stage op de afdeling vrijetijd van Triade. Ze zijn student aan de opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening aan Hogeschool Utrecht en houden zich bezig met het project 'Plezier voor Twee!', dat per dinsdag 1 maart binnen Triade van start gaat.


"Triade is een instelling voor mensen met een verstandelijke meervoudige, sociale of psychiatrische beperking", leggen Melanie en Miranda uit. "'Plezier voor Twee!' is het vervolg op het maatjesproject. Hierbij willen wij de cliënten van Triade koppelen aan vrijwilligers die graag maatje willen worden. Als maatje ga je één keer in de één of twee weken wat leuks doen met iemand met een verstandelijke beperking. Dit kan variëren van een dagje winkelen in Amsterdam tot een boswandeling maken. Wij koppelen de maatjes en cliënten op gebied van hobby's, interesse en eventuele opgegeven voorkeuren."
Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak een klein sociaal netwerk. De enige mensen met wie zijn over het algemeen contact hebben zijn de naaste familie, de begeleiders en medebewoners. "Door middel van 'Plezier voor Twee' willen we iedereen met een verstandelijke beperking de kans geven om hun sociale netwerk uit te breiden."
Iedereen die het leuk lijkt om maatje te worden en graag iets wil betekenen voor iemand met een verstandelijke beperking kan zich aanmelden via pleziervoortwee@triade-flevoland.nl of 036-5359640. Alle vrijwilligers die zich opgeven worden uitgenodigd voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Kennismaken met cliënten Triade

Durf je het aan om maatje te worden? Door middel van diverse activiteiten, zoals Make a Difference Day, Burendag en het Prokkel weekend, kan iedereen kennismaken met de cliënten van Triade.
IN KADER:
Cliënten Triade bij 'Knoop in je zakdoek'
Zeven deelnemers van Triade namen onlangs deel aan de tv-opnamen van Knoop in je Zakdoek, een spelprogramma voor verstandelijk gehandicapten. Ze wonnen de Knoopbokaal. In maart wordt het spel uitgezonden.