Start 27 oktober met Indonesische rijsttafelVrijwilligers gezocht voor multicultureel maaltijdenproject

03 september 2008 07:00

ALMERE - In buurtcentrum De Draaikolk in Waterwijk start onder voorbehoud maandag 27 oktober de nieuwe activiteit Multiculturele Maaltijden. Maandelijks kunnen buurtbewoners genieten van een multiculturele maaltijd. Initiatiefneemster Greetje Koraag is hiervoor nog op zoek naar andere vrijwilligers die willen helpen met koken, bedienen en afruimen.


"Het is de bedoeling dat we één keer per maand een multiculturele maaltijd serveren in De Draaikolk voor twaalf mensen", vertelt Greetje Koraag. "Maar daar hebben we vrijwilligers voor nodig die mee willen helpen met koken en na het diner, afruimen."
De eerste keer is gepland op maandag 27 oktober, dan staat Indonesische rijsttafel op het menu. Mevrouw Koraag, zelf van Indonesische afkomst, bereidt dan het hoofdgerecht en twee dames van de Schoor verrichten ondersteunende taken
"We hebben meer vrijwilligers nodig, want zonder hen redden we het niet. Verder is het gezellig om samen te koken en te eten, altijd iets anders. Het hoeft niet per sé Indonesisch te zijn, het kan ook Aziatische keuken, Antilliaans, Marokkaans of Surinaams zijn."
Beheerder van het buurtcentrum in Waterwijk, John Booij: "Het belangrijkste is dat vrijwilligers het leuk vinden om te doen en belangeloos met elkaar internationale gerechten te bereiden."
Per keer kunnen er twaalf gasten genieten van een multiculturele maaltijd. "We willen het laagdrempelig houden, voor iedereen uit de wijk." De eerste Multiculturele Maaltijden staat gepland op maandag 27 oktober om 18.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Afhankelijk van de vrijwilligers gaat het die dag door. Kosten zijn 10 euro per persoon, dat is inclusief een driegangendiner en koffie of thee na. Aanmelden kan bij buurtcentrum De Draaikolk aan de Lekstraat 2 in Waterwijk. Voor meer informatie: 036-5302085. (Foto: ikwilpubliciteit)