Start bouw 37 nieuwe IbbA-woningen in Homeruskwartier

21 maart 2012 06:00

POORT - Astrid Meeuwsen was een van de 36 zelfbouwers die vorige week de eerste paal de grond in zagen gaan van hun woningen in het Homeruskwartier in Almere Poort.


“In de kavelwinkel in het stadhuis heb ik samen met mijn vriend een zelfbouwcursus gevolgd. Hartstikke leuk, maar ik twijfelde echt. Dat ik het besloot te doen kwam vooral omdat bleek dat ik gebruik kon maken van de IbbA-regeling. Bovendien kreeg ik een heel goede bouwbegeleiding en ging ik in zee met een aannemer die bewezen heeft binnen het budget te werken.”
Het huis van Astrid en haar vriend komt te staan op een plek die 'het groene erf' wordt genoemd. “Er komt heel veel groen rond de woningen. Ik vind het heel bijzonder dat alle huizen aan het water liggen en een talud hebben naar het water. Onze achtertuin grenst aan een gemeenschappelijke groene tuin. Samen met de andere bewoners gaan we praten over de inrichting van die tuin. Het wordt nu heel concreet. Ik vind het superspannend of onze dromen werkelijkheid worden. Wij hebben er alle vertrouwen in.”
In het Homeruskwartier in Almere Poort zijn nu 63 IbbA-woningen bewoond, 72 IbbA-woningen zijn bijna klaar en worden binnenkort opgeleverd. 114 woningen - waaronder de 37 woningen waarvoor vorige week de eerste paal geslagen werd - zijn in aanbouw.
Zaterdag 14 april gaan 130 nieuwe IbbA-kavels in de verkoop. Ook op die dag organiseert de gemeente in het Arte College in het Homeruskwartier een informatiedag over de IbbA-regeling.