Start campagne 'Normaal doen is zo gek nog niet'

09 mei 2010 20:52

STAD CENTRUM - Op het Forum in het stadscentrum is zaterdag een start gemaakt met de campagne 'Normaal doen is zo gek nog niet'. De campagne is bedoeld om mensen te herinneren aan en bewust te maken van deze ongeschreven regels in de openbare ruimte. Almere is de eerste gemeente waar de campagne start.


Afval in de afvalbak gooien, mensen eerst uit de bus of trein laten stappen voordat je zelf instapt, de poep van je hond opruimen, het zijn allemaal voorbeelden van de ongeschreven gedragsregels in de openbare ruimte.
Op het Forum werd de campagne opgestart met de 'Normaal-doen-is-zo-gek-nog-niet-Vierkamp' gehouden. In teams van drie personen lieten deelnemers zich van hun 'normaalste' kant zien op het hondenuitlaatveldje, tijdens een potje blikwerpen, op het zakken-vullen-parcours en bij de fietsenrekken. Ook gingen 'normale' Almeerders met burgemeester Annemarie Jorritsma op de foto. Vanaf 1 mei zijn de posters met deze 'normale' Almeerders in heel Almere te zien. Ook hangen de posters in de bussen van Connexxion en op de NS-stations in Almere. De campagne is samen met de gemeente, het ministerie van Algemene Zaken en de Rijksvoorlichtingsdienst tot stand gekomen.