Start coronavaccinaties door Almeerse huisartsen

26 maart 2021 10:35

ALMERE – De huisartsen in Almere starten eind deze maand, begin april met het vaccineren van de eerste doelgroep.

In deze ronde worden mensen gevaccineerd die zijn geboren in 1956 en 1957, volwassenen tot 65 jaar met het syndroom van Down die thuiswonend zijn, en volwassenen tot 65 jaar met een BMI (Body Mass Index) van boven de 40. De patiënten wie het betreft ontvangen van de eigen huisartsenpraktijk een uitnodiging per post. Zelf bellen om een afspraak te maken is niet nodig.

Volgorde

Voor de meeste mensen is nog niet precies te zeggen wanneer zij aan de beurt zijn voor hun prik tegen corona. De overheid bepaalt dit en ook bepaalt de overheid welke vaccins geschikt zijn voor de verschillende doelgroepen. De eerste groep mensen die nu wordt uitgenodigd wordt gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin. Het is niet mogelijk zelf een keuze te maken voor een vaccin.

Planning

De planning voor de vaccinaties is op dit moment als volgt: de mensen tussen 65 en 80 jaar worden de komende maanden, van oud naar jong, opgeroepen door de GGD, en gevaccineerd met het

BioNTech/Pfizer-vaccin. De huisartsen gaan de komende maanden de volgende groepen vaccineren met het AstraZeneca-vaccin: de mensen van 60 tot en met 62 jaar en de mensen met een chronische ziekte.

Jonger

De overige mensen jonger dan 60 jaar worden daarna gevaccineerd door de GGD of de huisarts.

Meer weten over coronavaccinaties? Betrouwbare informatie en antwoorden op veel gestelde vragen en een overzicht van het vaccinatieschema zijn te vinden op coronavaccinatie.nl.