Start Culture Festival op 26 juniShake your booty!

22 maart 2010 16:44

ALMERE - "Wij vinden dat er in Almere wel wat meer mag gebeuren voor creatief talent", zegt Bastiaan Gietema, medeorganisator van Start Culture. Vrijwilligers van het Startblock-pand dachten daar ook zo over en verzonnen een evenement genaamd: Start Culture.


Het Startblock is een startersflat aan de Wisselweg in de Staatsliedenwijk waar voornamelijk jonge mensen met en zonder verstandelijke beperking door elkaar wonen. Voor deze bewoners maar ook voor andere inwoners van Almere kregen de Startblockers het idee om een buitenmarkt voor creatieve ondernemers te organiseren rondom het Startblock-pand. Gietema: "Wij vinden dat er in Almere wel wat meer mag gebeuren voor creatief talent; vandaar dit festival eind juni. Het is een regelrechte hit: meerdere partijen zoals De Schoor, Triade, GoedeStede, Kinderdagverblijf Mickey's en DUS doen nu al mee."

Tante Samantha

Start Culture ontpopt zich razendsnel tot een heus festival met DJ's, bands, exposities, theater, workshops, een kinderhoek, horeca & niet te vergeten: Tante Samantha's Bingo Paradijs! Gietema roept enthousiast uit: "Het is tijd 'to shake the booty' & je gewoon te laten horen en te zien op 26 juni!"
Start Culture is op zoek naar deelnemers, sponsors, vrijwilligers en een veelzijdigheid aan talent. Elke oneven maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur houdt Start Culture voor geïnteresseerden een inloopavond in het Service Centrum van Startblock aan de Wisselweg 204 te Almere. Voor meer informatie: www.startculture.com.