Start cursus 'Ikbouwmijnhuis' in voorjaar Gemeente helpt met bouw eigen huis

17 december 2008 08:00

ALMERE - Iedereen kan een eigen huis bouwen. Dat laat de gemeente Almere zien tijdens de cursus 'Ikbouwmijnhuis'. Cursisten gaan niet zelf aan de slag met steen en beton; om een eigen huis te bouwen hoef je geen klusser of technicus te zijn. De cursus is bedoeld voor iedereen die ooit zijn eigen huis wil (laten) bouwen, of zich simpelweg wil oriënteren op de mogelijkheden.


Sinds 2006 is het bevorderen van particulier opdrachtgeverschap een prioriteit van het gemeentebestuur. Met de start van het programma 'ikbouwmijnhuisinalmere' zijn steeds meer mensen in staat hun eigen huis te bouwen: alleen of collectief, groot of klein, vrijstaand of geschakeld.
Tijdens twee cursusavonden worden twee inspirerende voorbeelden van zelf gerealiseerde huizen - in verschillende soorten en prijsklassen - getoond, wordt aandacht besteed aan de traditie van particulier opdrachtgeverschap in Nederland en omringende landen, en aan het gehele proces: van het eerste idee tot realisatie van het huis. Daarnaast gaan de cursisten, samen met een architect en de cursusleider, zelf aan de slag. Samen geven zij invulling aan hun ideale huis.

Excursie

De cursus wordt afgesloten met een excursie. Tijdens een rondrit van een halve dag bekijken de cursisten de resultaten van anderen die een eigen huis hebben gerealiseerd.
Almeerders die geïnteresseerd zijn, of behoefte hebben aan meer informatie, kunnen contact opnemen met de Kavelwinkel: 036-5338383, of een mail sturen naar: info@IkbouwmijnhuisinAlmere onder vermelding van cursus Ikbouwmijnhuis.
De cursusavonden zijn op 4 & 11 maart of 10 & 17 maart van 19:00 tot 22:00 uur. De rondleiding is op 21 maart van 13:30 tot 16:30 uur. De kosten bedragen 25 euro per persoon. Locatie: de Kunstlinie, Esplanade 12,1315 TA Almere Stad: 036-8455000 of info@dekunstlinie.nl.