Start Roy Heiner Academy uitgesteld

11 mei 2011 05:00

ALMERE - De opening van de Roy Heiner Academy in september 2011 wordt uitgesteld. De bijzondere combinatie tussen principes uit de topsport en regulier mbo- en hbo-onderwijs in Lelystad, heeft geen licentie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om een hbo-opleiding te mogen starten.


Dit maakt de inschrijving van studenten op de gekozen locatie tot op heden onmogelijk. Zowel de ontwikkeling van het onderwijsconcept als het realiseren van een definitieve locatie zijn in relatief korte tijd tot stand gekomen.
Studenten die zich al hebben aangemeld bij de Roy Heiner Academy kunnen hun studie in september beginnen bij Hogeschool Windesheim in Zwolle of Almere. De beide hbo-opleidingen (Bedrijfskunde MER en Werktuigbouwkunde) kunnen daar worden gevolgd, maar dan zonder het topsport-concept, wat de Roy Heiner Academy zo uniek maakt.
Aan de Roy Heiner Academy krijgen studenten les volgens inzichten uit de topsport. Zeilen is een belangrijk onderdeel van je studieprogramma. De aangeboden opleidingen zijn reguliere opleidingen.
Wedstrijdzeiler Roy Heiner nam deel aan vier achtereenvolgende Olympische Spelen, won in 1996 een bronzen medaille, schipperde op meerdere boten in oceaanraces rond de wereld en verwierf naam in diverse prestigieuze zeilprojecten als de America's Cup en het internationale match race circuit.
Momenteel wordt onderzocht op welke wijze de Roy Heiner Academy in 2012 alsnog van start kan gaan. De Roy Heiner Academy is een samenwerking van Windesheim Flevoland, ROC Flevoland, ROC van Amsterdam en Team Heiner.