Start zwemseizoen vraagt aanpassingen vanwege Corona

28 april 2020 00:00

ALMERE – Vanaf 1 mei start in Almere weer het officiele buitenzwemseizoen. Vanwege de coronamaatregelen gelden er aangepaste regels voor iedereen die in de wateren van Almere een duik wil nemen.

Vanaf komende maand wordt er in heel Flevoland op 35 officiële zwemstranden de waterkwaliteit weer gemeten en gecontroleerd op onder andere blauwalg en zwemmersjeuk. Het mooie weer nodigt uit om naar de stranden te trekken, ook juist omdat veel activiteiten nu gesloten zijn. De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) benadrukt wel dat ook op de buitenstranden de door het Rijk opgelegde coronamaatregelen van kracht zijn.

Maatregelen

Dit betekent dat er (buiten gezinnen en kinderen onder de 12 jaar om) niet meer dan twee personen bij elkaar mogen zitten en alleen met 1,5 meter afstand tussen deze personen. Hier wordt extra op gelet en eventueel kunnen er boetes worden uitgedeeld als men zich hier niet aan houdt. Een zwemstrand in Almere bezoeken kan alleen als dit kan met inachtneming van de maatregelen gebeurt. Is het te druk, dan wordt geadviseerd om een andere zwemplek in de buurt te zoeken of om op een andere dag terug te komen.

Strandbeheerder

Door het coronavirus kan het voorkomen dat er door de strandbeheerder of de gemeente voor een bepaald strand extra maatregelen worden getroffen. In dat geval wordt dit gecommuniceerd door de strandbeheerder of gemeente en gedeeld via www.zwemwater.nl.

Buiten zwemmen mag, maar er gelden ook hier aanpassingen. (Foto: Fred Rotgans)