Startactie nieuwe Almeerse Lions Club11.000 euro voor kinderen met handicap

27 mei 2009 07:00

KRUIDENWIJK - De nieuwe Lions Club Almere Veritas heeft met haar actie voor de oprichting een bedrag van 11.000 euro bijeengebracht ten behoeve van stichting De Stek, een kinderboerderij voor gehandicapte kinderen.


Een cheque voor dit bedrag werd op zaterdag 16 mei tijdens de officiële oprichtingsbijeenkomst overhandigd ter financiering van spelwerktuigen en de aankoop van enkele dieren. Via de opbrengst van een speciale verkoopactie voor zogenoemde 'Vino Veritas' kan het bijeengebrachte bedrag nog aanzienlijk stijgen.
Almere Veritas ontving tijdens deze bijeenkomst het officiële oprichtingsdocument van de internationale Lions-organisatie uit handen van Districtsgouverneur Pieter Joustra. Hij installeerde ook de 21 leden van nieuwe club door het opspelden van een speldje met het embleem van Lions International.
De nieuwe (gemengde) club komt voort uit de al langer bestaande Lions Club Almere. Er waren gelukwensen namens de Almeerse wethouder Arno Visser en een toespraak van provinciaal Gedeputeerde Anne Bliek waarin serviceclubs als een belangrijk bindmiddel voor de samenleving werden betiteld.
Tijdens de bijeenkomst werden de twee initiatiefnemers, Victor Sprenkels en Erik Boshuijzen, bedankt voor hun inspanning. De laatste ontving voor zijn brede inzet een 'Melvin Jones', een hoge onderscheiding in Lions International.
Bel voor meer informatie: 06-51343503.