Startbaan-team de straat op

11 december 2009 08:00

ALMERE - Quincey, Gertjan, Hilda en Ermias van het Startbaan-team gaan de komende dagen door heel Flevoland 'de straat op', op zoek naar jongeren die nog geen baan hebben. Ze willen zoveel mogelijk jongeren naar het Startbaan-evenement halen.


Quincey, Gertjan, Hilda en Ermias van het Startbaan-promoteam gaan de straat op. De vier jongeren van het team willen andere jongeren naar het evenement halen om daar naar een leerbaan te zoeken. Zij nodigen andere jongeren persoonlijk uit voor een van de drie Startbaan-evenementen in Emmeloord, Lelystad en Almere. Zo'n 25 werkgevers presenteren tijdens dit evenement tientallen vacatures: banen waarin een jongere werkt, en tegelijkertijd leert. Op die manier kunnen zij een diploma halen zonder elke dag naar school te hoeven. Voor veel jongeren een aantrekkelijk alternatief om toch een diploma te halen, voor werkgevers een goede manier om nieuwe medewerkers in de praktijk van het eigen bedrijf op te leiden.
Het Startbaan-evenement zorgt ervoor dat de jongeren zo goed mogelijk gematched worden met werkgevers: met een luchthaven als metafoor voor hun 'wereldreis' naar wat misschien wel hun 'wereldbaan' wordt. Bovendien biedt Startbaan de jongeren extraatjes zoals een test, een persoonlijk gesprek met een coach of een beroepskeuzetest. Er is ook een workshop met handige tips over hoe je het beste kunt solliciteren en hoe je jezelf kunt presenteren. Deelname is gratis, en is er gezorgd voor kinderopvang.
Aanmelden kan voor één locatie, maar een jongere kan ook naar alle drie gaan:
Vrijdag 11 december in het ROC Friese Poort in Emmeloord
Maandag 14 december in het Agora Theater in Lelystad
Dinsdag 15 december in De Kunstlinie in Almere
De start is steeds om 16.00 uur; het laatste tijdstip waarop iemand kan inchecken is 19.00 uur.
Aanmelden kan op: www.flevostartbaan.nl of telefonisch bij het Startbaan-team via 0527-610070.