Starters Flevoland beter voorbereid na bezoek starters-adviesdag

16 september 2009 07:00

POORT - Ondernemen is een vak op zich. Recente cijfers tonen dat 25 tot 30 procent van de starters het eerste jaar niet overleeft. Helaas heeft dit hoge percentage veelal te maken met een gebrekkige voorbereiding.


Ondanks diverse adviezen die starters kunnen inwinnen bij instanties als de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel blijkt dat de basiskennis van het ondernemerschap niet altijd aanwezig is. Mark Lette, directeur van Starters-Tips, de organisator van 24 regionale Starters-Adviesdagen, verbaast zich bijna dagelijks over het gebrek aan kennis en voorbereiding van veel startende ondernemers. "Tijdens onze Starters-Adviesdagen komen wij in contact met veel potentiële ondernemers die, al dan niet ingegeven door de financiële crisis, impulsief besluiten om een bedrijf te beginnen. De voorbereiding laat dan vaak te wensen over. We zien zelfs regelmatig dat ze al ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel maar verder nog helemaal niets geregeld hebben."
Voor deze mensen zijn onze Starters-Adviesdagen uitermate nuttig. Op deze dagen staan regionale en landelijke bedrijven die speciaal zijn geselecteerd op hun kennis en diensten voor startende ondernemers. Lette: "Je moet dan denken aan boekhouders, notarissen en advocaten maar ook website-bouwers, de zelfstandigenvakbond van het CNV en diverse business-en netwerkclubs. Onze Starters-Adviesdagen kenmerken zich door het kleinschalige en persoonlijke karakter, waardoor de bezoekers alle aandacht en vakkundig advies van de standhouders kunnen verwachten!"
De Starters-Adviesdag Flevoland vindt plaats op dinsdag 22 september van 15.00 tot 21.00 uur. in het Topsportcentrum Almere aan de Pierre de Coubertinlaan in Poort. Meer informatie over het starten van een bedrijf én het aanmeldformulier voor de Starters-Adviesdag op: www.startersadviesdag.nl. (Foto: aangeleverd)