Stedenwijk Festival zoekt muzikanten, vertellers en meer

22 mei 2010 07:00

STEDENWIJK - Bewoners die kunnen laten zien of horen hoe gezellig of mooi hun cultuur is, krijgen een podiumplaats of stand tijdens het Stedenwijk Festival op zaterdag 25 september. Daarom zoekt het festival bewoners die willen optreden, een stand bemannen of praktische hand- en spandiensten willen verlenen. Om sommige optredens voor te bereiden, zijn er van tevoren diverse workshops voor zowel kinderen als volwassen.


Voor het festival worden mensen, jongeren en kinderen gezocht die muziek willen maken, verhalen (uit eigen land) willen vertellen of willen voorlezen. Of kleding willen maken en tonen op een modeshow, lekkers uit eigen land willen maken en verkopen, ambachten willen tonen, technische hulp willen bieden, of activiteiten willen begeleiden als kinderspelletjes, beachvolleybal of willen helpen bij de verhalentent.
Het Stedenwijk Festival is een initiatief van de Stichting Verenigde Buurtcommissies Stedenwijk. Organisator Bert van Sligtenhorst: “Het festival voor en door Stedenwijkers wordt breed gedragen, maar kan altijd nog meer vrijwilligers gebruiken. Of je nou oorspronkelijk uit Amsterdam, Marokko, Suriname, Antillen of nog ergens anders vandaan komt: iedereen krijgt zijn plekje om zijn cultuur te laten zien. Ook nieuwe ideeën zijn nog welkom.”

Samen dingen doen
De festivalmascottes Acco Deon en Guit Tarro gaan iedereen laten zien hoe gezellig het is om met alle Stedenwijkers samen van muziek te genieten, te eten, te drinken en andere leuke dingen te doen. Het verhaal van Acco en Guit klinkt in de verhalententen, de speurtocht volgt hun sporen langs alle activiteiten en de mascottes prijzen bij gelegenheid de optredens, activiteiten en stands aan. Het festival speelt zich af in de driehoek Haarlemplein - Stedenwijkstrand - Arnhemplein en de grachten, waarna ‘s avonds alles samenkomt tijdens het slotfeest op het Arnhemplein.
Op www.stedenwijkfestival.nl is te zien wat er allemaal mogelijk en te doen is.