Steppen voor Simon

23 september 2009 07:00

ALMERE - De Almeerder Simon Oussouren vertrok in mei van dit jaar naar de Filipijnen. In een artikel in deze krant legde hij uit dat hij iets goeds voor de bevolking daar wilde doen via het project Young Focus.


Simon heeft woord gehouden. Alhoewel hij pas in april terugkeert, heeft hij nu al vijftien jongeren een beter leven gegeven dan op de vuilnisbelt Smokey Mountain. Zij volgen nu een cursus om een eigen bedrijf te kunnen beginnen. “Dit is wel de meest moeilijke doelgroep die er is. Dus: petje af!”, zegt zijn zus Mariëlle. “Het is superleuk om zijn ontwikkelingen te volgen.”
Deze week kwam de Filippijnse sociaal werker Manuel naar Almere om over het werk van Simon te vertellen. Vorige week organiseerde Marian Bellinga een steptocht rond het Gooimeer van 4,5 uur. Samen met vijf andere steppers en drie fietsers haalde zij 2400 euro binnen. Daarmee kan Manuel weer naar zijn thuisland om Simon weer verder te helpen. Het bij elkaar gestepte geld is ruim voldoende voor schoenen voor de cursisten, Simon kan er zelfs een tandarts van betalen, die tegen ‘goodwill’ en een zacht prijsje de gebitten van de jongeren gaat saneren.