Stepteam haalt ruim 41.500 euro op

24 augustus 2009 07:00

ALMERE - Het team SteppenTegenKanker is afgelopen donderdag teruggekomen uit Frankrijk na een geslaagde beklimming van de Alpe d'Huez, de Franse Alpen. Almeerder Rolf Braam haalde van de 41.500 euro maar liefst 2.500 euro binnen voor het goede doel.


Braam begon met acht 'mede-steppers' op zaterdag 8 augustus aan de uitdaging om de Alpe d'Huez te bedwingen. Het team wilde met deze actie zo veel mogelijk geld inzamelen voor de Stichting STOPhersentumoren.nl. "Op de step! Ik begon om half zeven, maar meteen in de eerste bocht had ik een lekke band." Toch stepte Braam zo'n 2.500 euro bij elkaar. "Samen hebben we ruim 41.500 euro bij elkaar gestept voor hersentumorenonderzoek." Braam zet zich graag in voor wat hij "een ondergeschoven kankersoort in de huidige kankerbestrijding" noemt. De Almeerder had zijn tocht naar boven veel vaker willen doen na de lekke band. "Tijdens de tweede tocht naar boven kreeg ik een scheurtje in mijn bovenbeenspier. Mijn bovenbeen werd helemaal dik en dus moest ik helaas afhaken."
De cheque wordt op 26 augustus overhandigd aan de neuro-oncologen van het Erasmus Rotterdam. Braam: "Wij hebben via de stichting STOPhersentumoren.nl hun onderzoek geadopteerd, dat over een te onderzoeken cocktailtherapie van eiwitremmers gaat." Deze methode is voor hersentumoren nog nimmer onderzocht en heeft bij AIDS de levensverwachtingen van de patiënt destijds enorm verlengd. Voor dit onderzoek is vijftigduizend euro nodig. Met hun actie hebben de steppers bijgedragen aan een flink deel ervan.
Voor meer informatie: www.SteppenTegenKanker.nl.