Sterrenherdenkingsboom voor een mooie herinnering

24 december 2008 08:00

ALMERE - Elk einde is het begin van een mooie herinnering. Dit wil uitvaartorganisatie Monuta samen met de gemeente Almere en het Leger des Heils uitdragen in een Sterrenherdenkingsboom, waarin iedereen een ster kan hangen, ter nagedachtenis aan een overledene. De boom staat nog tot en met dinsdag 30 december bij 't Klankbord van het Leger des Heils aan de Pianoweg 117 in Muziekwijk.


De kerstperiode is voor veel mensen een periode waarin ze een overledene extra missen. Lydia de Jong zag dit en wilde hier iets mee doen. Zij nam het initiatief voor de Sterrenherdenkingsboom, geholpen door Arjan Steigenga. Het idee van de Sterrenherdenkingsboom is om in zoveel mogelijk gemeenten een kerstboom te plaatsen waarin inwoners een ster kunnen hangen ter nagedachtenis aan een overledene. Dit jaar is de eerste editie en er staan nu al bomen in bijna dertig gemeenten. Samen met Lydia en Arjan gaat Monuta de Sterrenherdenkingsboom de komende jaren uitbouwen tot een landelijk herinneringsmoment.

Weersbestendig

De sterren zijn te beplakken, beschrijven of van een foto te voorzien. Ze zijn weersbestendig en gratis af te halen bij 't Klankbord aan de Pianoweg 117 (tijdens werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur, op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en op zondagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Ook bij de centrale balie van het stadhuis en bij het Monuta uitvaartcentrum.
Mensen die niet in de gelegenheid zijn de boom te bezoeken, kunnen terecht op internet. Op Sterrenherdenkingsboom.nl kan online een ster in een boom gehangen worden.