Stichting Apinti organiseert Surinamedag

24 juni 2010 19:24

HAVEN CENTRUM - De Stichting Apinti viert op zaterdag 3 juli van 12.00 toto 20.00 uur de tiende editie van het multicultureel festival Surinamedag. Deze dag maakt kleurrijk Almere kleurrijker en brengt Almeerders gezellig bij elkaar om ongedwongen te integreren, andere culturen te leren kennen en respect voor elkaar te hebben.


Het podiumprogramma op de markt in Haven is divers en cultureel, ook is er een multiculturele markt. Stichting Apinti heeft dit jaar gekozen voor het thema 'Denk aan je medemens'. Stichting Apinti zal daarom twee gratis kramen ter beschikking stellen aan de gezondheidszorg en goede doelen, namelijk Diabetes Vereniging Nederland en de Zonnebloem. Deze organisaties kunnen - voor zover nog niet bekend - hun organisatie en activiteiten onder de aandacht brengen van de aanwezigen.
Voor dit speciaal jubileumjaar zullen aanwezig zijn de Consul Generaal van de Republiek Suriname, mevrouw drs. Truideman en wethouder Ineke Smidt.
Suriname heeft nog steeds goede banden met Nederland. Surinamedag wil niet zeggen dat deze dag specifiek voor Surinamers is, integendeel: deze dag is bedoeld voor iedere Almeerder en daarbuiten. De toegang is gratis.